štvrtok 9. októbra 2014

Kamery na Bratislavskom cintoríne

 Riaditeľ Služieb mesta Piešťany, ďalej SMP, zrazu predložil návrh  Mestskému zastupiteľstvu mesta Piešťany - ďalej MsZ na nákup bezpečnostného kamerového systému z prostriedkov podnikateľskej činnosti pre cintorín na Bratislavskej ulici. Zrazu mesto potrebuje kamerový systém na cintoríne?
Načo? To sa nedozviete. Ako obvykle bol totiž tento návrh z dielne SMP opäť v rozpore s rokovacím poriadkom, teda bez riadnej dôvodovej správy a bez vyjadrenia komisie pre bezpečnosť.
Načo ten formalizmus, načo dôvodová správa, načo vyjadrenie komisie pre bezpečnosť? Nuž nato, aby sa objasnilo, kedy a aké škody vznikli, či vznikajú, mestu a občanom na tomto cintoríne. Veď ten systém by mal stáť 8 200 €! Dosť nato, aby sa posúdilo, či sa to oplatí, alebo nie. Aby sme nešli na komára s tankom.
A komisia pre bezpečnosť? Mohla navrhnúť na základe dôvodovej správy aj iné riešenia problému, ak teda problém existuje. Napríklad, aby sa pracovníci strediska pietnych služieb, ktorých vedúcou je poslankyňa Gocká, viac starali o poriadok a bezpečnosť na cintoríne. Veď ich je spolu 12. Ak totiž nechytíte páchateľa pri čine, nechytíte ho vôbec. A kamerový systém Vám k tomu veru nepomôže. Mestská polícia má dosť kamier, aby mohla doložiť, či na základe kamerového záznamu bol čo i len raz identifikovaný páchateľ, na základe tohto kamerového záznamu predvedený, obvinený a potrestaný. Ale hlavne, dostal niektorý poškodený občan na základe kamerového záznamu náhradu škody?
A že to má ukľudniť občanov a odstrašiť zlodejov? Nato by stačili aj atrapy za pár eur!
Nuž viac ako záujem o prospech občanov z toho vychádza, že je to len predvolebná kampaň pani Gockej za peniaze občanov.  Pekne skrytá za riaditeľa SMP.

3 komentáre:

  1. mne sa kamery pacia ako aj vecsine poslancov v zastupitelstve. Ale urcite by som zvysil pravomoci Mestkej policie, aby mohli potrestat zlodejov!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skusme si rok počkať, či z toho niečo bude. Čo vy nato?

      Odstrániť
  2. Najprv nech technicky na úrovni sfunkčia súčasné kamery monitorované MP.
    Pod kamerou MP sú z Trajana a aj inde kradnuté autá a bicykle. Ani jednou kamerou, kde je vidno machule sa ešte nezadarilo nájsť ukradnuté auto, bicykel či opoznať páchateľov. Kto má na starosti na MP tieto kamery? Zatiaľ to je asi akýsi neschopák.

    OdpovedaťOdstrániť