štvrtok 9. októbra 2014

Kedy pracoval primátor a poslanec VÚC Cicutto?


Pôvodne publikované 8. februára 2009

V 45. čísle časopisu Piešťanský týždeň z 3. novembra 2008 som si prečítal "rozhovor" s Ing. Remom Cicuttom  pred voľbami do VÚC, že za rok „nabehal“  ako poslanec kraja a ako primátor na svojom súkromnom aute 50 000 km.

Nech posúdi čitateľ, či to je, alebo nie je superluxusný džob (takúto otázku položil Ing. Cicuttovi "virtuálny" redaktor). Predpokladám, že dostal náhradu za použitie vlastného auta 9.150,- €. Mimochodom, len za takto vyúčtovanú náhradu za použitie vlastného auta je možné si kúpiť tretinu auta Audi A4, na ktorom to zrejme „nabehal“. Okrem toho dostal aj 8.357,- € na refundáciu nákladov na benzín, ktorý nato spotreboval. Pochybujem, že by sa týchto zákonných náhrad vzdal.

Údaj 50 000 km je však zaujímavejší z iného pohľadu. Na ich prejdenie za rok potreboval čas. Veľa času. Pri priemernej rýchlosti 60 km za hodinu, udávanej odborníkmi a 220 pracovných dňoch v roku (bez sobôt, nediel, sviatkov a dovolenky) musel stráviť za volantom takmer 4 hodiny čistej jazdy denne!

Oveľa viac než posúdenie, či je jeho poslancovanie superluxusný džob, je teda zaujímavé niečo celkom iné... Kedy vlastne pán poslanec VÚC a primátor Cicutto pracoval?

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára