štvrtok 9. októbra 2014

Zase ste to zbabrali, pán primátor Cicutto

O tom, ako dopadla petícia obyvateľov Dlhej ulice, som písal tu (http://nespokojne-piestany.blogspot.sk/2014/01/neverte-primatorovi.html). Jej pokračovaním je realizácia sľubu, ktorý ste dali obyvateľom a ktorá sa tak ťažko rodila - najprv nebola projektová dokumentácia, potom peniaze v rozpočte. A teraz tento paškvil. Ako inak nazvať to, čo sa tam práve stavia. Spomaliť netrpezlivých šoférov na rovnej a širokej ceste mali všeobecne známe vyvýšené “ostrovčeky” vo vozovke.
Pozrite si najprv ostrovček, aký je bežný na iných miestach v meste. Aby ste nemuseli ísť ďaleko, máte po ruke ostrovčeky na kruhovom objazde, vzdialenom asi 300 metrov. Všimnite si na fotografii okrem výšky, ktorá je viac ako 14 cm, aj tvar tvárnic, z ktorých je vyrobený. Hlavne uhol, ktorý zviera vonkajší bok tvárnice s vozovkou. Tých 10 stupňov odklonu od kolmice je dosť nato, aby sa nepoškodila u auta ľavá pneumatika a dosť nato, aby sa zabránilo vybehnúť autu na ostrovček.

Na druhej fotografii vidíte, čo sa stavia na Dlhej ulici. Výška tvárnice nedosahuje ani 6 cm. Je teda o viac ako polovicu nižšia ako bežná - len 38 %. A má tvar určený nato, aby bol nábeh plynulý a bezproblémový. Asi je každému jasné, že takéto ostrovčeky rýchlych jazdcov nezastavia, ani nespomalia. Dokonca pochybujem, že by niekto postrehol prejazd cez takýto ostrovček. Veď jeho výška 5 cm je v norme nerovností vozoviek na miestnych komunikáciách.

Je úplne jedno, pán primátor Cicutto, či je to takto na Váš pokyn, keďže tadiaľ denne prechádzate, alebo to len "nedomysleli" Vaši úradníci, ktorých ani neriadite, ani nekontrolujete. Veď nakoniec, kedy by ste to mohli stíhať, keď sa musíte venovať 22-om funkciám. A tie sú asi zaujímavejšie, keď je Vás vidieť v práci na mestskom úrade tak zriedkavo.
 
Záver? 37 tisíc eur je v nenávratne a bezpečnosť v háji. Ak by to boli Vaše peniaze, robte si s nimi, čo chcete. Sú to ale peniaze obyvateľov. Takže, pán primátor Cicutto, zase ste raz niečo zbabrali.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára