streda 3. júna 2015

Komunálna politika

Citát:
" Komunálnu politiku už zďaleka nevnímajú voliči ako oveľa čistejšiu než tú "veľkú". Oprávnene. Veď mnohí ľudia si z nej urobili "živnosť" a staré maniere niekedy v komunálnej politike ťažšie zmeniť ako v tej parlamentnej. Komunálna politika pritom ovplyvňuje každodenný život ľudí od škôlky cez základnú školu, miestne komunikácie, odvoz odpadu, kosenie zelene až  po starostlivosť o seniorov. A nesmiem opomenúť ani kultúru. V posledných voľbách vlna nespokojnosti voličov vyniesla do nejedného kresla tzv. nezávislých kandidátov. Mnohí veria, že práve títo ľudia zmenia pravidlá na komunálnej úrovni. Nie som si tým istá. Aj tu v Bratislave sa ukazuje, že ich úmysly nemusia byť vždy tie najčestnejšie, aj keď nosia nálepku nezávislosti.
 
Majú, alebo nemajú poslanci sedieť v správnych radách podnikov (rozumej mestských, alebo tých, v ktorých má mesto podiel)? V novom vedení mesta zastávam názor, že poslanci do predstavenstiev mestských firiem nepatria. Majú úlohu kontrolovať, nie riadiť (moja poznámka: ak sú na to spôsobilí), preto by mali sedieť len v dozorných radách."
Koniec citátu. Zdroj: "naše novinky" - bratislavské.
 
Toto je názor Ivety Plšekovej, viceprimátorky Bratislavy.
 
Poznámka pre našich (piešťanských) poslancov: Všimnite si, že tam, v povinnej starostlivosti, nie je nič o športových areáloch . No iný kraj, iný mrav.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára