utorok 16. júna 2015

Poslankyni Babičovej to “docvaklo” až teraz?

V predposlednom vydaní Piešťanského týždňa (č. 24 z 9. júna 2015) hlási poslankyňa Babičová: “Ak sa budeme len dohadovať, nebude ani hokejová hala, ani cyklotrasy”. To, že sa nové zastupiteľstvo (2014-2018) prevažne dohaduje, je pravda. Že by ale to bolo hlavnou príčínou, že tréningová hokejová hala nebude, sa súhlasiť nedá. Tému som podrobnejšie rozobral dávnejšie (http://radnica-informuje.blogspot.sk/2015/02/ako-je-to-vlastne-s-novou-treningovou.html), preto teraz len zhrniem.

Nie sú peniaze - na účte má mesto od vláda len 1 milión €, hoci na najúspornejší variant výstavby treba 1,95 mil. € bez DPH, s DPH je to 2,34 mil. €. A to je len výstavba, čo prevádzka?

Nie je čas - mesto stále nemá stavbu povolenú. Namá ani len územné rozohodnutie, nie to ešte stavebné povolenie. Kde je výberové konanie na dodávateľa stavby a výstavba samotná? Poslankyňa Ing. Iveta Babičová “poslancuje” už najmenej tretie volebné obdobie. Mala by mať dosť skúseností so všetkými procesmi, ktoré v obecnej správe vznikajú, či vzniknúť môžu. A to ako v oblasti schvaľovania investície, tak aj jej realizácie.O to prekvapivejšie je počuť od tejto skúsenej poslankyne argument, že príčinou (neuskutočnenia stavby) je nerozhodnosť nového mestského zastupiteľstva. Asi zabudla, alebo jej uniklo, že vec je stará 3 roky. Mala od 28. júna 2012 dosť času v predchádzajúcom mestskom zastupiteľstve danú vec “strážiť” a dosiahnuť zhodu ešte vtedy. Tobôž, keď podľa uznesenia č. 104/2012 C/ mal mestský úrad najneskôr do 28. júna 2013 predložiť hodnotiacu správu.

Primátor Tamajka - poslankyňa Babičová na dôvažok kritizuje „radnicu“ (asi myslí primátora Tamajku), že kroky, ktoré podniká v oblasti postavenia tréningovej haly, sú čisto formálne. Je zaujímavé, že tá istá poslanyňa mala možnosť žiadať účinné kroky, vedúce k realizácii tréningovej haly, v minulom volebnom období od primátora Cicutta. A mala nato oveľa viac času - 2 a 1/2 roka! Ale asi ju to vtedy, keď bol primátorom Cicutto, netrápilo. Od primátora Tamajku však žiada za 1/2 roka zázrak.

Nuž, zdá sa mi, že pani poslankyňa má na všetko rozličné „metre“. Alebo je to len populizmus?

 

1 komentár:

  1. Tiež som si po prečítaní PT položil túto otázku "Alebo je to len populizmus?" ...

    OdpovedaťOdstrániť