piatok 8. apríla 2016

Potrebujú Piešťany ďalšieho viceprimátora?

Streda 6. 4. 2016
Zajtra je mestské zastupiteľstvo. Aj Jedna aj druha strana vykopali fajku mieru.
Vraj pre blaho všetkých.
Občania v priamom prenose budú vidieť ako sa robia zmeny. Zmeny na oko alebo na 12 mesiacov. Jeden pre druhého. A druhý pre seba. Pisálkovia prestanú brechať. Iniciatívu preberie žena a všetci budú zahojení. Len toto mesto bude plne aktivistov. A zrušia sa nástroje kontroly a obmedzenie moci v podobe troch tisícov a zavládne "harmónia" prvého a druhého v tu osudnú noc. Ako bola už ta prvá, volebná. Aj vlk aj ovca bude sýty. PIEŠŤANY dostanú nový názov a bude sa prezentovať všade a denne ako sa voda a oheň spojili pre dobrý duch a dobrý vzduch.
Už aj pero si bude môcť kúpiť aj ten druhý. Aj ten tretí. Veď som písal pred mesiacmi nech sa jeden aj druhý zamestnajú na úrade a nastane diplomaticky zmier. Našťastie voľby sú už o 2,5 roka. Dovtedy sa ešte veľa aktivistov bude aktívne zapájať a žiwweĺllne diskutovať aj s konskými záprahmi ako pred storočím. A prídu ďalšie atrakcie, a veľa vody sa preleje vo Váhu. Len ten čas sa nedá vrátiť späť. Spoločne sa Piešťany zmenia. Len občania pochopia, že takéto smerovanie a malinké vojny sú pre malé deti. Nie do zastupiteľstva. Hrať sa na pokus a omyl nie je vhodne ani do školy nie do zákonodarného zboru. A toto je to, čo tu žijeme. Keď jeden druhému chce brat lopatku. A ten tretí o tom bude písať.... Zastupiteľstvo zo 7. apríla 2016 bude veľmi zaujímavé pre históriu a kroniku Mesta. Boh ochraňuj PIEŠŤANY.

Štvrtok 7. 4. 2016
Šetrenie na piešťansky spôsob. Vraj budeme mať druhého viceprimátora. Aby sa zlepšila komunikácia. A hlavne sa zruší obmedzenie nakladania s financiami pre primátora vo výške 3.000 EUR.
Takéto dva materiály sme dostali včera poobede do mailovej pošty z úradu....
Niečo za niečo!
Volal mi poslanec Brna, či im - jedinému klubu poslancov Spoločne pre blaho Piešťan - podporím ich zástupcu Hudcoviča. Celé obdobie, aj to minulé - za primátora Cicutta - poslanec Brna hovoril a hovorí o šetrení a toto mi vyvrátil, že nejde o toto ale o komunikáciu. Verím, že keby kolega Hudcovič chcel byť viceprimátorom, tak by mi zavolal. Takto to musel urobiť poslanec Brna včera večer. Potom jednoducho, keď nebude na "pnke", napíše poslankyňa Drahovská BLOG prečo Tomáš! Ako napísala BLOG Prečo Miško. Naozaj a kto napíše BLOG prečo "Mňa tlačí Malíček?" Ten ešte patrí na úrad tiež. Potom sa opýtam, prečo ľudia zvolili Tamajku, keď po roku a pol ON predkladá materiál, že zrazu chce ku skvalitneniu práce úradu aj Tomáša, to nevedel predtým? Alebo je to hra chlapcov na piesočku za peniaze občanov? Pokus, omyl?
Týmto každý jasne prezentuje aký je.
A čo bude druhý viceprimátor robiť? Čítať a písať? Blok sem, blog tam? Hlavne, mi sadol na lep. To máš tak. Raz ja, raz ty. Veď klesá počet obyvateľov a stúpa počet viceprimátorov. Každé mesto nad 20 tisíc obyvateľov môže mať po zmene zákona v roku 2010 až dvoch poslancov naklonených výberu primátora. Pán Tamajka si dnes ide nakloniť pána Tomáša. Pán Hynek im v tom pomáhaj. Boh ochraňuj krásnu perlu na Považí. P.S. Ešte 2,5 roka.

Piatok 7. 4. 2016
Oni si už padli do náručia? V koho prospech? Jediný poslanecký klub a aj občianske združenie Spoločne pre Piestany chceli mať svojho človeka na úrade. Preto sa primátor Tamajka rozhodol naplniť literu zákona a PIEŠŤANY majú od nežnej revolúcie až 2 zástupcov. A Hudcovič na moju otázku či pôjde na pn z pniek povedal, že ako majiteľ platí 2 redaktorov a jemu už nevyjde čas na písanie... Držím palce. PIEŠŤANY dostali do vienka ďalšieho človeka, aby si na nejaké obdobie vyskúšal byt IN PN.

SPOLU sme Piešťany                                                         martinvalopiestany@gmail.com



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára