nedeľa 10. apríla 2016

Pani riaditeľka Služieb mesta Piešťany, prosím nezavádzajte občanov!


Na začiatok zacitujem z Piešťanského týždenníka:

V Piešťanskom týždni č. 12/16 sme na 2. strane v článku nazvanom „Porovnávali ceny pohrebného v Piešťanoch a okolí“ okrem iného uviedli, že ... v roku 2013 cenu pohrebného stanovilo mesto na 110 eur. Neskôr i pod tlakom petičnej akcie klesla na 96... Podľa riaditeľky Služieb mesta Piešťany Hany Dupkaničovej sme nesprávnym vyjadrením čitateľov zaviedli. Správne má vraj byť: „Poskytnutie krátkodobého užívania Domu smútku a pohrebiska je vo výške 97 eur.“ Za rozdiel v cene sa čitateľom ospravedlňujeme. Pani riaditeľka nám poslala i návod, ako sa dostať na webovej stránke organizácie k cenníku týchto služieb. Stačí sa preklikať cez Informácie pre verejnosť a následne cez Prevádzkový poriadok pohrebnej služby a pohrebísk do časti Ponuka tovaru a služieb, kde je pod ikonou Predaj rakiev a doplnkov zverejnený Cenník cintorínskych a pohrebných služieb platný od 1. 1. 2014. Opäť sa čitateľom ospravedlňujeme, tentoraz za nedostatok trpezlivosti a invencie pri jeho naozaj zložitom a zdĺhavom hľadaní. Ale je tam!
Pre objektivitu informácií dodávame riaditeľkine ďalšie vyjadrenie: „V súčasnej dobe je v príprave nová, prehľadnejšia webstránka SMP.

Toľko z textu pod názvom „OPRAVA“ z 13. tohtoročného čísla Piešťanského týždňa. Tu by to malo všetko skončiť. Neomylné Služby mesta Piešťany majú opravu s ospravedlnením, že ktosi takto nehorázne zavádza čitateľov a hotovo. V Piešťanoch je to však trochu inak. Príbeh ešte nekončí. Pokračuje tým, že keď sadnete na bicykel a „preklikáte“ sa na ňom na žilinský cintorín, zistíte, že z vývesnej tabule cintorína sa na Vás usmieva cenník cintorínskych a pohrebných služieb platný od 1. 2. 2016. Je zrejmé, že cenník, na ktorý sa odvoláva pani riaditeľka a žiada ospravedlnenie, neplatí! Tak, teraz povedzte pani riaditeľka, kto zavádza čitateľov! Kto sa im ospravedlní?

Pani riaditeľka, kliknite si ešte raz na text prevádzkový poriadok pohrebnej služby a pohrebísk a dajte prosím návod, na čo kliknúť, keď prevádzkový poriadok pohrebísk tam očividne nie je. Toto je ukážkový príklad práce v Službách mesta Piešťany.

Kedy sa mesto ako zriaďovateľ tejto organizácie zobudí a konečne začne riadiť túto organizáciu tak, aby  slúžila občanom a nie osobným záujmom jej zamestnancov?

P.S.: Pýtate sa, kto je zodpovedným pracovníkom v Službách mesta Piešťany za aktuálnosť údajov za oblasť cintorínskych a pohrebných služieb? Tušíte správne, je to manažérska hviezda Ing. Eliška Gocká.

1 komentár:

  1. Neveril som tomuto článku a preto som sa "preklikal na bicykli" na žilinský cintorín. Došiel som k názoru, že pani riaditeľka sa zrejme velmi rada podpisuje . A preto vážení občania, ak potrebujete ziskať nejake informácie, neverte stránke SMP.Je to tak. V informačnej tabuli skutočne visí cenník s nazvom cennik pohrebnych a cintorinskych sluzieb, platný od 1.2.2016. Vratil som sa domov zistovať, či sa menil aj prevádzkový poriadok pohrebísk, ktoreho je cenník pohrebných služieb súčasťou a ktorý schvaľuje mestské zastupiteľstvo. Nič som však nenašiel. A keďže sa už nerobí žiadny priamy prenos ani zaznam zo zastupiteľstva, môžem len predpokladať, že zmena VZN nebola na programe zastupiteľstva. A tak musím konštatovať, že ceny pohrebných služieb v zmysle zákona platia od 1. 1. 2014. Prečo sú zverejnene na oznamovacej tabuli, že platia od 1. 2. 2016? Prečo a na základe čoho to pani riaditeľka v takejto forme zverejnila? Pod tymito cenami ma svietiť podpis pána primátora. Amaterizmus,neschopnosť ? Je to bohužiaľ vizitka nielen Služieb mesta Piešťany, ale aj práce celého poslaneckého zboru a pracovníkov mestského úradu. A otazka, ktorá mala byť ako prvá. Prečo tento cenník nie je na webe? Asi ho už nemali kde skryť, aby ho náhodou niekto nenašiel. A to napriek tomu, že tento cenník je nedeliteľnou súčasťou prevádzkovému poriadku pohrebnej služby. A neodpustím si poznámku a otázku. Myslí si niekto z Vás, že druhý viceprimator niečo na tomto zmení?

    OdpovedaťOdstrániť